Tillbaka

Vattentornet i Lextorp

Åt Trollhättans Enerig har vi fått förtroende att i partnering arbeta med bland det viktigaste vi har.

Vi kan leva i flera veckor utan mat men endast några dagar utan vatten.

”T3har ett öppet och ärligt förhållningssätt som framför allt visade sig när vigick igenom deras arvodesuppbyggnad och självkostnadsstruktur. De deladeverkligen allting öppet redan på första mötet. Något som jag inte varit med omtidigare. Det är med glädje vi samarbetar med dem i partneringprojektet förombyggnation av vattentornet med pågående drift. Vi är båda lika måna om attdet blir en framgångssaga.”

Erica Povey, Ekonomicontroller TrollhättanEnergi

Ordervärde

105 miljoner

År

2022-2026

Ort

Lextrop, Trollhättan

Uppdragsgivare

Trollhättans Energi

Fas 2

Inte aktuellt i detta projekt.

No items found.

Fas 1 med både historiska kopplingar och inventering av befintligt ledningsnät.

En lång och krävande fas 1 där vi alla fick använda all den kompetens vi tillsammans har. Vem kunde tro att vi skulle röra oss ända tillbaks till hur betongen en gång tillverkades. Att söka upp änkan till fabrikschefen för att den vägen bringa klarhet i varför betongen uppträder som den gör.

Eller att på plats borra sig in till kärnan av problemet, vända ut och in på allt för att sedan tillsammans landa i det alternativ som skapar mest samhällsnytta.

No items found.

Produktionen har nu startat

Det bästa vi vet, att skapa samhällsnytta genom effektiv, säker och hållbar produktion har nu startat. Att få vara med att tillsammans med kund säkerställa vattenproduktionen för kommande generationer av Trollhättebor känns mycket inspirerande. Att efter en lång och

krävande fas 1 få starta och pröva att alla antaganden varit rätt och att vi i stort har tänkt rätt har gett oss alla energi.

Produktionen startade med full kraft under maj 2023 och kommer att pågå tills februari 2026.

Vill du veta mer om avancerade betongkonstruktioner, hur man driver en effektiv fas 1 eller bara ha en kopp kaffe, sväng gärna förbi när du passerar Trollhättan eller ring:

Daniel Augustin tel: 073-3308466

No items found.
No items found.