Tillbaka

T3 bygger lägenheter för Albér Fastigheter

T3 har övertagit uppdraget att bygga färdigt 302 lägenheter med Albér Fastigheter i Karlstad. Lägenheterna byggs i stadsdelen Kasernhöjden ett bra golfslag från centrum.

Ordervärde

340 miljoner

År

2022-2024

Ort

Karlstad

Uppdragsgivare

Kasernhöjden Utveckling AB (ett företag inom Albergruppen)

Fas 2
No items found.
No items found.

Entreprenaden omfattar nybyggnation av 302 hyresrättslägenheter i kvarteret Bergskammen som är indelat i tre kvarter med fem till sju våningar. Lägenheterna får ett till trerum och kök, de flesta med balkong alternativt uteplats. Enligt Albèr Fastigheters plan för vidareutveckling av Kasernhöjden, ska stadsdelen innehålla cirka 70 000 kvadratmeter bostäder, service, handel, skola, förskola, torgoch rekreationsområden. Bostäderna kommer att få solceller, bergvärmeanläggning och en återvinnings lösning på ventilationen som kommer ge bostäderna en lågenergi förbrukning.

– Det är spännande och engagerande att få vara med och utveckla det första projektet i en hållbar stadsdel i Karlstad och vi har målbilden klar på T3 mot ett gott och långt samarbete med Albèr Fastigheter. Stort fokus har legat på energi i detta projekt, det visar att Albèr vill ta ansvar för en hållbar framtid för nästa generation och att vi som samarbetspartner och totalentreprenör vill vara del av den sägerMagnus Grude, en av delägarna på T3.

Etapp 1 färdigställs under oktober 2023, Etapp 2 under våren 2024 och sista etappen efter sommaren 2024.

No items found.
No items found.